Atragerea fondurilor de cercetare

În contextul actual al diminuării accesului la finanţarea cercetării, propun următoarele soluţii pentru atragerea la nivel instituţional de fonduri pentru cercetare:

 1. Îmbunătățirea capacității instituționale de atragere de fonduri din competiții la nivel național. Pe termen scurt, voi sprijini demersurile instituționale necesare pentru ajustarea criteriilor de evaluare a proiectelor de cercetare la nivelul Consiliului Național al Cercetării Științifice.
 2. Crearea de parteneriate cu mediul de afaceri pentru a transforma ASE în partenerul privilegiat în ce priveşte cercetarea economică aplicată:
  • Contracte cu entități economice care solicită experiența cadrelor didactice ASE în realizarea unor proiecte adaptate nevoilor lor;
  • Inițierea unei echipe de cercetare în jurul unui pol de excelență privind dezvoltarea unui model macroeconomic pentru fundamentarea politicilor de profil. Prin acest demers se asigură creșterea vizibilității și atragerea de fonduri;
  • Dezvoltarea unei rețele universitare la nivelul țărilor din Europa Centrală și de Est în vederea realizării unei baze de date integrate și calcularea unui indicator privind dezvoltarea economiei sociale.
 3. Crearea unei baze de bune practici de atragere a fondurilor pentru finanţarea cercetării (consultanţa pentru proiecte etc.).
 4. Intensificarea acţiunilor de identificare a oportunităţilor de finanţare la nivel naţional şi internaţional şi diseminarea acestora la nivelul comunităţii academice a ASE.
 5. Colaborarea cu alte instituții similare (universităţi) din domeniul tehnic pentru a genera proiecte de Cercetare Dezvoltare şi Inovare (CDI), care, pe lângă atragerea de finanţare, vor avea impact în sfera serviciilor şi implicit asupra nivelului de trai al societăţii (servirea interesului public ca funcţie de bază a universităţii).
Acest articol a fost publicat în Managementul cercetării științifice. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s