Mobilitatea internațională a studenților ASE

În contextul Procesului Bologna, mobilitatea studenților și a cadrelor didactice conduce la creșterea vizibilității internaționale a ASE și, pe termen lung, la creșterea prestigiului universității noastre.

Din acest punct de vedere, la nivelul anului școlar 2011-2012, în cadrul ASE, se estimează (conform „Raportului privind activitatea desfășurată în ASE în perioada 2008-2012”, pg.86) că 254 de studenți și masteranzi vor beneficia de programe de mobilitate, din totalul de 25187 de studenți înscriși în cadrul ciclurilor de licență zi și masterat, ceea ce înseamnă aproximativ 1% dintre strudenții ASE, un procent sub cel de 1,28%, estimat la nivel național și cu mult sub nivelurile Bulgariei (5%), Ungariei (5,3%) sau Franței (6,8%)
(conform http://ec.europa.eu/education/erasmus/doc920_en.htm#09).

Similar, numărul estimat de studenți străini care vor studia în cadrul Academiei de Studii Economice din București în acest an școlar, prin intermediul programelor de mobilitate europene este de 72, ceea ce  reprezintă doar 0,28% din numărul de studenți ai ASE (în comparație cu 6,7% la Universitatea din Szeged, Ungaria sau 2% la Universitatea din Varsovia) . Sunt rezultate modeste și sper ca numărul mobilităților internaționale ale studenților ASE să se plaseze cel puțin în preajma valorii de 3% în următorii 4 ani.

Acest articol a fost publicat în Parteneriatul cu studenţii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Mobilitatea internațională a studenților ASE

  1. Oana zice:

    Sunt sigura ca mobilitatea studentilor si a cadrelor didactice la nivel international va creste in cazul in care domnul Nastase va fi ales rector si cred cu tarie ca si alte lucruri vor merge mult mai bine in ASE. Insa doresc sa pledez doar in cunostinta de cauza asa ca voi aduce argumente in ceea ce priveste cresterea mobilitatii internationale.

    Domnul Nastase a luptat sa incheie un parteneriat cu una din cele mai bune universitati din lume, Universitatea din Amsterdam, care se afla pe locul 39 in lume dupa ultimul top al celor mai bune universitati din 2011. Este unul dintre cele mai valoroase parteneriate pe care ASE-ul le are. Mai mult decat atat, mobilitatea care se adreseaza studentilor de la Contabilitate din anul 1 de la Masterul de Aprofundare le ofera acestora posibilitatea de a obtine dubla diploma (de la Universitatea din Amsterdam plus cea de la Ase).

    Un program cu dubla diploma prespune printre altele ca cele doua universitati partenere sa aiba acelasi curriculum sau diferentele sa fie cat mai mici pentru a permite echivalarea studiilor, ceea ce inseamna ca tot acest proces pentru realizarea unui parteneriat implica uneori un proces de transformare care poate dura ani… Iar dupa aceea este important ca parteneriatul sa poata fi mentinut, iar domnul profesor a avut cel mai mare merit in acest sens.

    Imaginea Romaniei in strainatate este degradata pe zice ce trece si avem nevoie de oameni ca dumnealui sa ne reprezinte la nivel international si sa lupte pentru ca noi studentii sa avem un viitor mai bun, prin sansa de a studia in strainatate. Educatia face diferenta in strainatate si daca avem grija pe cine alegem o sa vina aceasta schimbare si in Romania. Domnul Nastase este un model de integritate si profesionalism iar oamenii ca dumnealui merita sa conduca!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s